İbni hacer daha da ileri gidip ravd adlı eserinde ibni Arabi taifesinin aleyhinde bu şeni ibareleri dile getiren ibni makrinin aleyhinde bulunmuş ve şöyle demişdir.
Andolsun ki tevatür derecesine ulaşmış ve yaygın hale gelmiş bir kanaat vardır.
Kim bu taifenin aleyhinde bulunursa onun ilminden faydalandırılmaz ve hastalıkların en çirkinine mübtela kılınır….
Biz bu hususu bir çok inkarcıların üzerinde tecrube ettik..Hatta bikai hakkında bile bu tecrubeyi yapdık..Allah onu yargılasın ilim ehlinin büyüklerindendir.İbadeti çok ileri zekalı her ilimde behresi bulunan bir kimse idi.Hele tefsirde çok ileride bulunuyordu.Bir çok kitaplarda tasnif etmişdi.
Amma Allah onlardan faydalanmayı engellemişti.Onun kuran münasebetlerine dair on cüzden müteşekkil bir kitabı bulunduğunu ancak havas bilmekdedir.
Başkaları böyle bir kitabın bulunduğu bilmemektedirler.Şayed böyle bir kitap zekeriyye’l ensari ve ya başkasının olsaydı altın suyu ile yazılırdı.zira hakikatde bunun misli ve benzeri eser ortaya konulmuş değildir.
El bikai inkarda çok ileri gitmişdi.bu hususda bir çok tasnifler yapmış olup hepsi taassupda ve doğru sapmada son derece ileride bulunmaktadır.Bu sebebden dolayı ,okunmamaya mahkum olmaktadır.Bundan daha çirkini ,tekfirine ve kanının akıtılmasına hükmolunmuşdu.Şayed bazı büyükler yardım etmiş olmasalardı,onun ruhunun ibtalinden başka bir şey kalmamışdı.Nihayet bu yardımlar onu kurtardı.Mısırda salihiyyede tevbe ettirilmiş ve islamını yenilemişdi.Onun büyük ilim sahibi talabaleri vardı.Sözünü dinlerler ve fakat ona itikad etmezlerdi.
Bakınız : Şeyh Yusuf Nebhani Rahimehullah - Şevahidü'l Hakk'dan Vehhabilere Cevablar Sahife 319-320
| Ebussud Hazretlerinin dönüm anı neydi biliyor musunuz?< Önceki | Sonraki >Kadının Yüzüne ve Eline Bakmak [Zaruretsiz] Caiz Değil dir. |
|---|
Aşağıda Oluşturulan Kodu,
Sayfanıza Kopyalayarak Yapıştırınız.
Preview :
Cuma, 22 Mayıs 2009
© 2010 - Reddul Muhtar
Mister Wong
Digg
Del.icio.us
Slashdot
Furl
Yahoo
Technorati
Newsvine
Googlize this
Blinklist
Facebook
Wikio